KICKBOKSEN AMSTERDAM

WAT  IS  KICKBOKSEN ?

Kickboksen is ontstaan in de jaren ’60 door het samenvoegen van verschillende vechtsporten. Hierbij moet u denken aan het traditionele boksen gecombineerd met vechtsporten waarbij trappen gebruikt worden zoals Muay Thai, karate en Kung Fu. Alleen de ellebogen en knieën mogen niet worden gebruikt. Dit in tegenstelling tot het Muay Thai.

Deze full-body workout die zeer effectief is voor het verbeteren van de conditie, het gewicht en de coördinatie. Vanaf de jaren ’80 werd kickboksen erg populair en werden de eerste grote wedstrijden georganiseerd. Vanaf 1993 werd begonnen met het organiseren van de K1 wedstrijden waar veel Nederlandse kampioenen uit voortgekomen zijn. Op dit moment groeit de populariteit nog steeds. – Kickboksen Amsterdam

KICKBOKSEN  BIJ  PERSONAL  TRAINING  020

Bij Personal Training 020 kunt je terecht voor kickbokstrainingen op elk niveau. Zowel beginners als gevorderden zijn welkom om te komen trainen. Dit kan zowel individueel als in (klein) groepsverband. Tijdens de trainingen wordt de aandacht gericht op het ontwikkelen van techniek, coördinatievermogen en de conditie. Kickboksen is een zeer dynamische workout waarbij zowel het boven als onderlichaam gebruikt worden. Op deze manier wordt het lichaam intensief getraind. Het draagt bij aan uw lenigheid, reactievermogen en zelfvertrouwen maar ook aan je zelfbeheersing en controle van agressie. Dit laatste is belangrijk in de huidige tijd waarbij stress een veel voorkomende factor is.

Tijdens de trainingen wordt er gebruik gemaakt van pads, trapkussens en bokszakken om variatie in de training te brengen. In de eerste lessen zal er veel aandacht besteed worden aan de basistechnieken. Hierbij kunt u denken aan verschillende trappen en stoten. Wanneer u de basis onder de knie heeft zullen er combinaties gemaakt worden tussen de trappen en stoten die steeds moeilijker worden.

Personal Training 020 beschikt over ervaren trainers. Zij zijn gedreven en helpen u graag bij het behalen van uw doelstellingen. Is uw interesse in het kickboksen gewekt? Neem dan snel contact op! – Kickboksen Amsterdam

kickboksen Amsterdam